ΧΑΡΑΚΤΗΣ-ΣΧΙΣΤΗΣ ΕΛΙΩΝ

Διαδεσιμότητα: Παράδοση σε 1-3 ημέρες
Μήκος προϊόντος: 17CM
Πλάτος προϊόντος: 22CM
Υψος προϊόντος: 10CM
Βάρος προϊόντος: 195G
7,50 €
Καθαρή τιμή προ ΦΠΑ:  6,05 €
Για το τσάκισμα - σκίσιμο των βρώσιμων ελιών

Πολύτιμο εργαλείο για το  τσάκισμα - σκίσιμο των βρώσιμων ελιών,όλων των τύπων και ποικιλιών.

Όλες οι ελιές, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, έχουν μια δυσάρεστη πικρή γεύση. Η πικρή αυτή γεύση τους οφείλεται στην ελευρωπαΐνη (oleuropein), η οποία πρέπει να εξαλειφθεί ή να μειωθεί στο ελάχιστο ώστε οι ελιές να μετατραπούν σε βρώσιμες.

Τσακιστές ή σπαστές σε νερό: Μικρές ή μεσόκαρπες, διακριτικές και καθόλου εντυπωσιακές στην εμφάνιση τους θα σας κερδίσουν με την αιχμηρή πικράδα τους, η οποία διατηρείται παρά την επεξεργασία τους. Οι ελιές που προορίζονται για τσακιστές πρέπει να συλλέγονται συνήθως στην αρχή του φθινοπώρου, όταν ακόμη είναι πράσινες και έχουν σφιχτή σάρκα. Η επεξεργασία τους είναι σχετικά απλή και αρχίζει με την «ρήξη» της σάρκας, χωρίς όμως να συνθλιβεί το κουκούτσι.

Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη, αφού οι ελιές «σπάνε» μία-μία με τη βοήθεια συνήθως μιας επίπεδης πέτρας ή με τη φαρδιά μεριά ενός μπρούτζινου γουδιού. Το προϊόν αυτό σας απαλάσσει από αυτή την επίπονη διαδικασία!

Το «τσάκισμα» των ελιών επιτρέπει και διευκολύνει την απομάκρυνση της πικρής γεύσης, η οποία επιτυγχάνεται με την τοποθέτησή τους για 20-25 ημέρες σε κρύο νερό. Σερβίρετε τις τσακιστές ελιές με λίγο αλάτι και μερικές φέτες λεμόνι.

Για να εμπλουτίσετε την γεύση τους δεν έχετε παρά να τις πασπαλίσετε με λίγο θυμάρι, ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο σκόρδο, κύμινο ακόμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.