ΔΑΚΟΦΑΚΑ ΚΙΤΡΙΝΗ MED FLY TRAP ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 6 ΤΕΜΑΧΙΩΝ

Κατασκευαστής: DAKOFAKA-E.FITSAKIS
Διαδεσιμότητα: Παράδοση σε 1-3 ημέρες
Μήκος προϊόντος: 35CM
Πλάτος προϊόντος: 25CM
Βάρος προϊόντος: 1.2KG
6,50 €
Καθαρή τιμή προ ΦΠΑ:  5,75 €
MED FLY TRAP για την αντιμετώπιση της μύγας της μεσογείου (ceratitis capitata)

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΩΣ ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΑΚΟΦΑΚΑ (παρακαλούμε να διαβάσετε)

Η παγίδα med fly trap είναι ένα προϊόν για την αντιμετώπιση της μύγας της μεσογείου (Ceratitis capitata) και του εντόμου Drosphila suzuki. Είναι συμβατή με τον ΕΚ 834/07 περί βιολογικής γεωργίας .

Η παγίδα δρα ως δολοματικός ψεκασμός προσελκύοντας και εξοντώνοντας τα ακμαία της μύγας μεσογείου

Μετά από εκτενή πειραματισμό και χρόνια παρατηρήσεων καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε των τροφοτροπισμό , οπού με συνδυασμένη δράση των πιο αποτελεσματικών τροφικών ελκυστικών, καθώς και τον χρωμοτροπισμο έλκουμε το έντομο στην παγίδα . η επιφάνεια της παγίδας είναι εμποτισμένη με τη δραστική ουσία deltamethrin. Η εντομολογική δράση της βασίζεται στους χημειοδεκτες που βρίσκονται στα ποδιά των εντόμων χαρακτηριστικό που βοηθά στην απορρόφηση της δραστικής ουσίας και οδηγεί στη εξόντωση τους.

Το έντομο δεν θα εξοντωθεί πάνω στην παγίδα αλλά λίγα μετρά μακριά από αυτήν (όταν πλέον θα έχει απορροφήσει την δραστική ουσία της παγίδας).

Η αποτελεσματικότητα της παγίδας είναι δοκιμασμένη στα εσπεριδοειδή, πυρηνοκαρπα, ρόδια, συκιά και μήλοειδη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Πριν τοποθετήσετε στο δέντρο την παγίδα την τρυπάτε με ένα σουβλί ή με το σύρμα ανάρτησης στα δυο σημεία που υπάρχει η σήμανση
Πρέπει να μην ακουμπά σε φύλλα και κλαδιά και να μην είναι εκτεθειμένη στο ηλιακό φως .(τοποθέτηση στο εσωτερικό της κόμης του δέντρου και στο μέσον του ύψους .)

Δόση εφαρμογής :
Μια παγίδα ανά δέντρο με μέγιστο αριθμό50 ανά στρέμμα.
• Η ανάρτηση της παγίδας γίνετε μετά την καρπόδεση και πριν ο καρπός αρχίσει να ωριμάζει.

• Σε περίπτωση που από την στιγμή της ανάρτησης μέχρι την περίοδο της συγκομιδής μεσολαβούν πάνω από 2,5 μήνες πρέπει να εφαρμοστούν εκ νέου μια παγίδα ανά δέντρο.

• Σε περίπτωση που προστατεύουμε μεμονωμένα δέντρα συνιστάτε να προστατεύονται τυχών γειτονικά δέντρα που μπορούν να έχουν το έντομο και να χρησιμοποιούνται πάνω από μια παγίδα ανά δέντρο.

Πιθανά προβλήματα, διάγνωση και αντιμετώπιση:
1) Οι παγίδες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο χάνουν την εντομοτοξική τους δράση και το πράσινο χρώμα τους. Οι παγίδες αυτές δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.
2) Οι παγίδες που κρεμάστηκαν χωρίς να τρυπηθούν δεν δουλεύουν, ενεργοποιήστε τις με τρύπημα στα σημεία που υποδεικνύονται
3) Το αποτέλεσμα της δράσης τους δεν είναι το επιθυμητό όταν δεν μπουν στην σωστή δόση. Ελέγξτε το αριθμό των παγίδων ανά στρέμμα
4) Βροχοπτώσεις τους κρίσιμους μήνες για τη μύγα της μεσογείου, που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 150 χιλιοστά ξεπλένουν το εντομοκτόνο από την επιφάνεια της παγίδας. Αντικαταστήστε τις παγίδες
5) Δεν βλέπετε την μύγα της μεσογείου πάνω στην παγίδα αλλά ούτε και κάτω από αυτήν . Ο η μύγα δεν κολλάει στην παγίδα αλλά πεθαίνει σε λίγα λεπτά μακριά από αυτήν

Η μέγιστη διάρκεια δράσης της παγίδας είναι 2,5 μήνες

ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ : φυλάσσεται στο αρχικό χαρτοκιβώτιο σε μέρος σκοτεινό και δροσερό μακριά από έντονες οσμές . Διατηρεί την αποτελεσματικότητα του για ένα χρονο .

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ : Φυλάσσεται μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές. Όταν το χρησιμοποιείτε μην τρώτε και μην καπνίζετε αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα ματιά. Φοράτε κατάλληλα γάντια. Σε περίπτωση ανεπαρκούς αερισμού χρησιμοποιείτε κατάλληλη αναπνευστική συσκευή.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : αν αισθάνεστε αδιαθεσία ζητήστε ιατρική συμβουλή . Σε περίπτωση ερεθισμού των ματιών πλύνετε τα αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Σε περίπτωση δερματικού ερεθισμού πλυθείτε με άφθονο νερό και σαπούνι και ζητήστε ιατρική συμβουλή.
ΑΝΤΙΔΟΤΟ: Συμπτωματική θεραπεία. Τηλέφωνο Κέντρου δηλητηριάσεων 210 7793 777.

Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από κάθε χρήση.

Προσοχή!

Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.